Transporttjeneste for funksjonshemmede (TT-kort)

Transportstøtte (TT-kort) er et tilbud til deg som har nedsatt funksjonsevne og ikke kan bruke ordinær kollektivtransport til fritidsreiser. Det skal gi deg som er avhengig av dør-til-dør-transport, muligheter til å delta i aktiviteter i nærmiljøet på lik linje med andre.

Hva er TT-kort?

TT-kortet brukes som betalingsmiddel i drosje. Kortet er elektronisk og brukes som et vanlig bankkort. Det er personlig og har påført navn og brukernummer.

Beløpet tildeles etter faste satser. TT-kortet skal kun brukes til lokale fritidsreiser, og ikke til syketransport, legebesøk, reise til fysioterapi eller andre reiser som dekkes av folketrygden, les mer på pasientreiser.no.

Hvem kan få tilbudet?

TT-kortordningen retter seg mot personer med nedsatt funksjonsevne og forflytningshemmende som ikke kan benytte offentlige transporttjenester som buss eller lignende. Funksjonshemmingen kan være av fysisk eller psykisk art. Brukere i yrkesaktiv alder og unge med varig og betydelig funksjonshemming prioriteres.

Slik søker du 

Du må fylle ut søknadsskjema for TT-kort og legen din må fylle ut legeerklæringen.

Søk om TT-kort (PDF, 146 kB)

Skjema for legeerklæring (PDF, 152 kB)

Skjemaet og legeerklæring sendes til:
Farsund kommune
Helse og omsorg - Forebygging og koordinering
Postboks 100
4552 Farsund

Søknadsfrist

For tildeling 1. halvår er søknadsfristen 15. november og for 2. halvår 15. mai. Har du fått innvilget TT-kort trenger du ikke søke på nytt for neste halvår. Det er kun tildeling to ganger i året, så søknader som kommer inn etter fristen blir liggende på vent til neste behandling. 

Hvilke satser finnes?

Satser - TTkort
KategoriTildelt beløp
G1kr 2 025,- pr. halvår
G2kr 4 050,- pr. halvår
G3kr 6 075 pr. halvår
G4kr 1 015,- pr. halvår
G5kr 23 340,- pr. halvår (Nasjonal ordning)

Hva skjer videre? 

Har du fått innvilget TT-kort vil du motta et kort i posten som kan brukes som betaling for utført transport med drosje eller spesialbil. Kortet fylles opp med tildelt beløp 1. januar og 1. juli. Hvis din situasjon endrer seg og du får behov for høyere beløp enn du er tildelt, må du søke på nytt. Da bruker du samme søknadsskjema og legeerklæring. De samme fristene gjelder.