Koronatesting i Farsund kommune

Fra onsdag 12. august 2020 innføres nye testkriterier for Korona-virus. Testkriteriene endres slik at alle som selv mistenker at de er smittet av Korona-virus bør få anledning til å teste seg uten leges vurdering.

Helsetjenesten anbefaler Korona-testing for:

• Alle med ny oppstått luftveisinfeksjon eller andre symptomer på Korona-virus.
  • Alle som kan ha blitt smittet Korona-virus, enten som nærkontakt eller etter reise i land med høy forekomst de siste 10 dagene.

Andre grupper kan testes etter vurdering av lege.

Korona-testing er gratis og svaret får man etter ca. tre dager ved å logge seg inn på nettstedet helsenorge.no. Alle som testes bør holde seg hjemme til negativt prøvesvar foreligger OG de er blitt symptomfri.

Slik avtaler du test:

Alle tester for Korona-virus må være avtalt på forhånd. Du  kan avtale test uten henvisning fra fastlege.

• Bestill time ved å registrer deg her https://skjema.farsund.kommune.no/skjema/FKO063/  Du må logge deg inn med ID-porten. Du må fylle inn nytt skjema for hver person som skal testes.
  • Dersom ikke mulighet for å logge seg inn på ID-porten kan du ringe 906 08 718 hverdager mellom kl. 09:00 og kl. 11:00 for å avtale test

Du vil bli kontaktet pr telefon om klokkeslett for når du kan komme til testing, du vil bli oppringt mellom kl. 11:00 og kl.12:00. De som melder seg til testing før kl. 11:00 mandag, tirsdag, onsdag og torsdag blir testet samme dag, de som melder seg etter kl. 11:00 mandag, tirsdag og onsdag blir testet neste dag.  De som melder seg etter kl. 11:00 torsdag til og med mandag kl. 11:00, blir testet mandager. Korona – testing vil foregå ved Farsund omsorgssenter Livdekrona 62. Møt sittende i bil til avtalt tid.

Husk at du må være i karantene fra du melder deg til test til du har mottatt prøvesvaret.

Dersom du har vært på reise i utlandet og må i hjemmekarantene i 10 dager, er det ikke er mulig å teste seg ut av karantene. Det betyr at selv om du tester negativt på prøven, må du fortsatt forholde deg til karantenereglene.