Nettbruk og nettvett - Farsundskolen

Nettbruk i skolen gir tilgang til mye informasjon. Det er viktig at du lærer deg til å håndtere denne informasjonen på en god måte. Du må klare å skille mellom riktig og uriktig informasjon, du må lære deg hvordan du kan bruke informasjon og du må ikke minst lære deg å beskytte deg selv mot mennesker som vil bruke informasjon mot deg.

På denne siden har vi prøvd å samle en del lenker som kan hjelpe deg som elev og deg som foresatte å få kunnskap om dette, samt hvordan du kan få hjelp om man har kommet i problemer.

IKT-kontrakt i skolen.
Mal regler - elever 1. til 4. trinn.
Mal regler elever 5. til 7. trinn.
Mal regler elever 8. til 10. trinn.
Veiledning til IKT-reglement, kontrakt og klasseregler.

Gode nettressurser:

IKT-plan.no – Nasjonal skoleressurs for opplæring i digitale ferdigheter.
Redd barna – nettvett - Svært god side både for voksne og barn – ressurser også til opplæring og foreldremøter.
Du bestemmer - Dubestemmer.no er en nettressurs om personvern, nettvett og digital dømmekraft. Her finner du blant annet filmer, fagtekster og diskusjonsoppgaver.
SLETT MEG – Trenger du hjelp til å få slettet informasjon eller nettkontoer? Her får du kanskje hjelpen du trenger.
0-mobbing – Utdanningsdirektoratet side om mobbing.
Snakk om mobbing – Trenger du noen å prate med om mobbing eller noe annet vanskelig? Her kan du chatte med trygg, voksne som kan både lytte og hjelpe.
Tips politiet – Har du støtt på noe svært ubehagelig eller kriminelt. Her kan du komme i kontakt med politiet som kan hjelpe deg.
NETTVETT.NO - utpressing – Har noen bilde, video eller informasjon som de bruker til å true eller presse deg med? IKKE LA DEM GJØRE DET. Si fra til trygge voksne. På denne siden finner du mer hjelp om temaet.
Lenkesamling UDIR– lenkeside med andre gode nettressurser.
Bruk hue – Norges største skoleturné mot nettmobbing
Trygg bruk – medietilsynets side om trygg nettbruk.
UNG.NO – god nettside for deg som er ung og som lurer på ting.
FEIDE-ressurser – Ressursside – elevkontrakt etc.

Vedlegg:

pdfIKT_veiledning_bokmål-siste.pdf