Fritidsfiske

Generelt

• Det er ulike regler som gjelder for fritidsfiske, avhengig av om du fisker i sjø eller i ferskvann, årstider, art, og så videre.
  • For fritidsfiske i ferskvann i kommunen må man avtale med grunneier.
  • Barn under 16 år kan fiske fritt i ferskvann med stang og håndsnøre.

ferskvannsfiske

• Innlandsfisk er fiskearter som lever hele livet i ferskvann.
  • I Aust- og Vest-Agder er det tillatt å fiske etter aure (ørret), abbor (sjebbe), og bekkerøye, samt gjedde, karpe, karuss, gullvederbuk, røye, sandkryper, skrubbe, suter, sørv, trepigget stingsild og ørekyt.
  • Alle over 16 år må kjøpe fiskekort eller innhente fisketillatelse hos fiskerettshaveren før fisket starter.

Saltvannsfiske

sjøørret og Laksefiske

Regionen vår har lakseelver i toppskiktet! Trykk på linken under for å kjøpe fiskekort, se fisketider og annen informasjon om elvene. I Farsund kommune finnes sjøørretfiske i sjøen- karakterisert som noe av det beste i landet. I vassdrag med forekomst av anadrom fisk som ikke er nevnt i forskrift om fiske etter anadrom laksefisk, er det ikke tillatt å fiske anadrome laksefisk. Fylkesmannen kan åpne for slikt fiske i enkeltvassdrag, nærmere definerte områder eller hele fylket. For verneområdene gjelder verneforskriftens bestemmelser om fiske.