Den kulturelle gyngestolen i Farsund

Farsund kommune har som visjon at eldre skal ha mulighet til å delta på kulturaktiviteter på lik linje med alle andre som bor i den fine kommunen vår.

Den kulturelle gyngestolen (DKG) er Farsunds variant av Den kulturelle spaserstokken, statens satsing på profesjonell kulturformidling til eldre. Den lokale planen legger vekt på statens intensjon om å gi tilbud til eldre der de befinner seg. De fleste arrangementene legges derfor til Farsund omsorgssenter og Listaheimen for at de som har problemer med å bevege seg skal kunne delta. Arrangementene annonseres med at de er åpne for alle eldre og andre interesserte. Det legges vekt på de eldres ønsker når programmet settes opp.

Farsund kommune søker årlig om tilskudd fra staten til arrangementer de ønsker å gjennomføre. Statens tilskudd skal kun dekke honorarer, og tilskudd gis kun til det som kulturdepartementet anser som profesjonelle utøvere. Det gis ingen midler til dekning av utgifter, annonsering m.v.

For å kunne gi et utvidet tilbud, nyter vi godt av enkeltmenneskers utrettelige dugnadsånd. Den kulturelle gyngestolen samarbeider med kulturskolen, Nordsjøfestivalen, Farsund folkeakademi og ulike lokale aktører. Det er tydelig at seniorene i kommunen setter pris på glade amatører også!

NB! Du kan bruke ledsagerbevis på alle kultur- og fritidstiltak i regi  av Farsund kommune. Du betaler inngangsbilletten, mens din ledsager slipper inn gratis.