MOT i Farsund

Farsund kommune er en MOT-kommune. Det betyr av kommunen har inngått partnerskap med MOT. I kommunen drives hovedarbeidet i form skolebesøk på de ulike trinnene på Lista og Farsund ungdomsskole. Flere lag og foreninger er også med i MOT og får besøk fra oss. I tillegg arrangerer MOT fotball- og skiturer, konserter, sjørøverturer og er med i mange andre arrangementer i kommunen. Forskningsresultater viser at kommuner/skoler som deltar i MOTs programmer, kan vise til mindre hyppig mobbing, færre ungdom uten en eneste venn, mindre psykiske vansker og mindre hyppig rusmisbruk.

Hva er MOT?

• MOT utvikler robust ungdom, som inkluderer alle.
  • MOT samarbeider med ca 300 skoler og når ca 65 000 ungdommer over hele Norge.
  • Elevene blir bedre kjent med seg selv og andre gjennom øvelser, historier, dialog og rollespill. Dermed øker sjansen for egne valg, samt respekten for andres valg..
  • MOT ble startet av norske toppidrettsutøvere i 1997. Initiativtakere var skøyteløperne Atle Vårvik og Johann Olav Koss.
  • MOT er også etablert i Sør-Afrika, Thailand, Danmark og Latvia.

 MOT HAR TRE VERDIER

MOT til å leve:
- Være seg selv
- Lede seg selv
- Ha passion
- Akseptere ikke alltid å være bra

MOT til å bry seg:
- Skape godfølelsen hos andre
- Vise respekt
- Vise kjærlighet
- Vise omsorg for de som er utenfor

MOT til å si nei:
- Prioritere
- Stå for egne verdier
- Våge å si ifra
- Praktisere tøff kjærlighet.

Les mer om MOT her.

Kontaktinformasjon:
MOT-informatør Torrey Skeibrok, e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., tlf.: 918 83 748.
MOT-koordinator Anne Louise Kaalstad, e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., tlf.: 38 38 96 03.

Besøksadresse:

Postadresse: