Skriftstørrelse

Farsund kulturskole

Farsund kulturskole - Søknadsfrist 15.april hvert år.

Farsund Kulturskole tilbyr instrumental- og vokalundervisning tilpasset den enkeltes alder og utviklingsnivå. Undervisningen gis ukentlig og en individuell undervisningstime varer i 20 min. Det er mulig å søke om å få kjøpt ekstra undervisningstid hvis det er ønskelig. Gruppeundervisningen kan vare i 60 eller 90 min. Undervisningen omfatter også elevens deltakelse i samspillgrupper, minikurs, konserter, utstillinger og lignende. Et viktig ledd i undervisningen er å gi elevene tilbud i å opptre for publikum. 

Det meste av undervisningen foregår på Ekko, flerbrukshuset i Farsund.  Undervisningen følger skoleåret og har de samme ferier og fridager som grunnskolen.

OPPTAKSKRITERIER

Kulturskolen har som målsetting å gi alle søkere et undervisningstilbud. Hvis en av kapasitetshensyn ikke har elevplass til alle søkere i en disiplin, kan en alternativ disiplin tilbys eller det opprettes ventelister. Voksne kan også søke, men barn og unge blir prioritert.

PÅMELDING/SØKNAD

Både nye søkere og de som allerede har elevplass benytter kulturskolens elektroniske søknadsskjema som ligger på kommunens hjemmeside.
Søkere får skriftlig beskjed om de har fått elevplass i løpet av juni.

Tar du ikke imot elevplassen, må kulturskolen ha skriftlig melding om dette senest 1.august. Overholdes ikke fristen betales full semesteravgift.

BETALINGSSATSER PR. SEMESTER:

Pr. 1.mai 2018.

En elevplass koster 1350,- 
Sound of Happiness: 550,- 
Pop-kor: 550,- (gratis hvis du har elevplass)
Spill i band: 550,- (gratis hvis du har elevplass)
Musikkarusell: 550,-
Visuell kunst: 1350,-

Søskenmoderasjon er 50% for hvert barn etter det første, og ingen familier betaler for mer enn 2 hele elevplasser. Det gis ikke rabatt for deltakelse i flere fag.
Regning sendes fra kommunekassen fordelt på høst- og vårsemester.

Oppsigelse av plass for vårsemester må leveres kulturskolen skriftlig, senest 1.desember. Overholdes ikke fristen betales full avgift for vårsemesteret.

Kulturskolen kan tilby friplass eller redusert betaling ved behov. Kontakt kulturskolerektor for mer informasjon.

LEIE AV INSTRUMENTER:
Kulturskolen har noen instrumenter til utlån. Instrumentleien er 500,- pr. semester for blåseinstrumenter og 300,- for gitarer. Ta kontakt ved behov.

ANDRE OPPLYSNINGER

MELDING OM FRAVÆR
Undervisningstimer som går tapt p.g.a. elevens fravær erstattes ikke. Kulturskolen ønsker at det gis beskjed til lærer/kulturskolerektor om elevens fravær.

LÆRERS SYKDOM
Ved lærers sykdom prøver kulturskolen å skaffe vikar, men hvis dette ikke lykkes vil eleven få beskjed om at undervisningen utgår.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

LOV OM KULTURSKOLER

Lov om grunnskolen og den videregående opplæringen (opplæringsloven) sier det slik i § 13-6. Musikk- og kulturskoletilbod:
"Alle kommunar skal aleine eller i samarbeid med andre kommunar ha eit musikk- og kulturskoletilbod til barn og unge, organisert i tilknyting til skoleverket og kulturlivet elles."
For krav om politiattest gjelder reglene i § 10-9.
Se mer om kulturskoler på denne adressen: Kulturskolerådet

ekko2

  • Last updated on .

Farsund kommune

Besøksadresse:
Brogaten 7, 4550 Farsund

Postadresse:
Farsund kommune, postboks 100, 4552 Farsund

Åpningstider:
Mandag-fredag kl. 08-15

 

Sentralbord: 38 38 20 00
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansvarlig redaktør: Rådmann Ståle Manneråk Kongsvik
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.Kommunenummer: 1003
Organisasjonsnummer: 964 083 266

Personvern og informasjonskapsler


Logg inn

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me