Veterinærvaktordning

Kommunene har ansvar for å organisere klinisk veterinærvakt utenom ordinær arbeidstid, i helger og helligdager.

Vakta er organisert i områder der flere kommuner samarbeider om veterinærvaktordningen.

Vest-Agder er inndelt i følgende vaktområder:

Kristiansand (Kristiansand, Songdalen, Søgne og Vennesla)
Eiken og Marnardal (Audnedal, Hægebostad, Marnardal og Åseral)
Lindesnes (Farsund, Lindesnes, Lyngdal og Mandal)
Flekkefjord (Flekkefjord, Kvinesdal og Sirdal)

Farsund kommune er driftsansvarlig for veterinærvakta i Lindesnes veterinærvaktområde.
En av veterinærene tilknyttet ordningene administrerer vaktene på oppdrag for driftsansvarlig kommune.
Veterinær Bent Gusevik, Lyngdal Veterinærkontor, er for tiden vaktleder.

Sammen med Bent Gusevik deltar Kristel Daalnd, Jan Olav Berget og Ingrid Torstensnes i vaktordningen.

Veterinærvakta har telefon 38 34 41 88. Det kobles automatisk over fra dette nummeret til vakthavende veterinær på kveld/natt/helg/helligdager.

Lenke:

Landbruksdirektoratet – kommunale veterinærtjenester