SMIL tilskudd - spesielle miljøtiltak i jordbruket

Hva kan du søke om

• Formålet er å ivareta natur- og kulturminneverdiene i kulturlandskapet, samt redusere forurensning fra jordbruket, utover det som blir forventet gjennom vanlig jordbruksdrift.
  • Et viktig siktemål med ordningen er å få til en mer målrettet innsats med utgangspunkt i lokale behov, utfordringer og målsettinger.

SMIL omfatter tilskuddsordningene:

1. Tilskudd til planleggings- og tilretteleggingsprosjekt

• Formålet er å få mer helhetlig og samordnet innsats på miljøområdet, og bidra til prosesser som sikrer bredest mulig involvering og forankring i miljøarbeidet.
  • Det er ønskelig å få i gang prosesser som leder frem til gode og konkrete kulturlandskapstiltak og forurensningsreduserende tiltak, der forholdene blir lagt til rette for helhetlige prosjekter og større områder.

2. Tilskudd til kulturlandskaps- og forurensningsreduserende tiltak

• Formålet er å ivareta natur- og kulturminneverdier i kulturlandskapet og redusere forurensning eller risiko for forurensning fra jordbruket.

Hvem kan søke

• Alle landbruksforetak som er berettiget til å motta produksjonstilskudd kan søke om SMIL-midler.
  • Eier av landbrukseiendom som oppfyller driveplikten ved utleie og som har org.nr. kan søke. Eier kan også gi leietaker tillatelse til gjennomføring av tiltak.

Hvordan søke

• Det skal søkes på eget søknadsskjema.
  • Det skal legges ved nødvendige dokumentasjon, slik som situasjonskart der tiltaksområdet er oppmerket, eventuelt foto eller annen informasjon som er nødvendig når kommunen skal behandle søknaden.
  • Søknaden sendes til kommunen.

Skjema

• Søknad om tilskudd til spesielle miljøtiltak i jordbruket (PDF)

Annen informasjon - råd for å ivareta kulturminner