Sykehjem / bolig særskilt tilrettelagt for heldøgnstjenester

Formål

Sykehjem er et tilbud til deg som har et stort behov for omsorg og pleie hele døgnet, som ikke kan bo i eget hjem med hjemmesykepleie eller annet hjelp. Et sykehjem er bemannet hele døgnet, og kan være offentlig eller privat drevet.

Bolig særskilt tilrettelagt for heldøgns tjenester er boliger som er tilpasset for å kunne yte tjenester som dekker beboerens behandlings-, omsorgs- og assistansebehov døgnet rundt. Omsorgsbolig særskilt tilrettelagt for heldøgns tjenester kan sammenlignes med sykehjem og det tilbudet en mottar der. Boligene er tilrettelagt for mennesker med særskilte hjelpe- og/eller tjenestebehov og spesielt tilpasset mennesker med funksjons- og kognitiv svikt. Tilsyn med pasienten eller brukeren tilsvarer det tilsynet som ville blitt gitt dersom vedkommende hadde vært innlagt på institusjon. Boligene er døgnbemannet samtidig som det treffes individuelle vedtak om hvilke helse- og omsorgstjenester den enkelte beboeren skal motta på samme måte som ved andre hjemmetjenester.

Hva koster det?

Hvor mye du skal betale, avhenger av din økonomi og hva slags plass du får.

Annet

Du kan søke sykehjemsplass i andre kommuner. Søknad om slik plass må sendes den aktuelle kommunen.