Omsorgsstønad

Omsorgsstønad kan gis til personer som har et særlig tyngende omsorgsarbeid i hjemmet. Målet er at familien kan fortsette å ha omsorgen for sine nærmeste.
Ordningen omfatter både omsorgsytere uten omsorgsplikt som ektefelle, samboer og andre nærpersoner, - og foreldre til mindreårige barn som har omsorgsplikt for sine barn.

Både den som gir omsorgen og den hjelpetrengende kan søke omsorgsstønad.

Formålet med tjenesten er å gi et økonomisk bidrag til deg som bor i kommunen og som har et særlig tyngende omsorgsarbeid. Ordningen skal bidra til at du som gir omsorg, som kommunen ellers ville gitt, kan opprettholde omsorgsarbeidet.