Brukerstyrt personlig assistanse (BPA)

En alternativ måte å organisere tjenesten personlig assistanse på for personer med nedsatt funksjonsevne og stort behov for bistand i dagliglivet, både i og utenfor hjemmet.

• Du har selv rollen som arbeidsleder med ansvaret for organisering og innhold innen de timene du er tildelt.
  • Tjenestene i BPA omfatter praktisk og personlig bistand, avlastning, opplæring og støttekontakt.
  • Kommunen er ansvarlig for å følge opp kvaliteten på tjenesten.
  • Hvis du ikke selv kan være arbeidsleder for assistenten, kan rollen som arbeidsleder ivaretas av noen som kjenner deg godt.