Støttekontakt

Formål

Støttekontakt er et tilbud til deg som har lite sosialt nettverk, som har behov for å bli mer trygg på deg selv i ulike sosiale situasjoner, og som har behov for bistand til å mestre hverdagen og tilegne deg nye sosiale ferdigheter. Aktuelle brukergrupper kan være unge og voksne med psykiske problemer, yngre og eldre funksjonshemmede, innvandrere som er ukjent med det norske samfunn, familier med sammensatte problem og rusmiddelbrukere.

Hva får du?

• Støttekontakten kan komme på besøk til deg, bli med på kafé, kino, trening eller andre sosiale aktiviteter.
  • Målsetting for tjenesten blir utarbeidet i samarbeid med deg.
  • Tjenesten kan organiseres på tre måter:
    • individuelt
    • i aktivitetsgruppe
    • som et individuelt tilbud i samarbeid med en frivillig organisasjon

Støttekontakten har vanligvis ingen spesiell faglig bakgrunn, men får tilbud om veiledning.

Hva koster det?

Tjenesten er gratis.

Du må selv dekke dine egne utgifter til aktiviteter dere gjør sammen, som for eksempel inngangspenger til svømmehall, kinobillett, mat, osv. Du må også dekke utgifter til transport, som for eksempel buss eller privat bil.

Du kan ha rett på ledsagerbevis, som gjør at støttekontakten din får gratis eller billigere inngang mange steder