Fysioterapi for barn og unge 0-18 år

Formål

• Barn og unge som av ulike grunner trenger fysioterapi, kan få hjelp enten fra kommunens egne terapeuter eller private institutt med kommunal avtale.
  • Det er ikke nødvendig med henvisning fra lege for å få time hos kommunal fysioterapeut.
  • Foreldre kan ta direkte kontakt, eller barnet kan henvises fra helsesøster, lege, kiropraktor, manuellterapeut, barnehage, skole og andre instanser.

Fysioterapeuten tilbyr

• Undersøkelse og vurdering
  • Oppstart med relevante tiltak.
  • Hjelp til valg av bevegelses- og treningshjelpemidler, søknad og tilpasning.
  • Råd og veiledning til foresatte og samarbeidspartnere.

Hvordan

• Fysioterapeutene behandler barna hver for seg, eller i gruppe.
  • Behandling kan gis hos fysioterapeuten, i barnehagen, på skolen eller i hjemmet.
  • Fysioterapeutene samarbeider tett med ergoterapeutene om vurdering, formidling og tilpasning av nødvendige hjelpemidler.