Helsefremmende samtale eller hjemmebesøk

Hva er helsefremmende samtale eller helsefremmende hjemmebesøk?

Å bli eldre er ikke ensbetydende med å bli svakere. Men med økende alder opplever flere helseplager og tap av nære relasjoner eller nettverk. Dette kan ha konsekvenser for trivsel og livskvalitet. Den helsefremmende samtalen setter fokus på de ressurser du har til rådighet i møte med utfordringer, og hvordan du best kan bevare evnen til å fortsette å gjøre det som er viktig for deg. Små endringer kan gi helsemessige gevinster.
Helsefremmende samtale eller helsefremmende hjemmebesøk er en råd- og veiledningstjeneste til hjemmeboende eldre med formål om å bevare funksjonsevne og helse.

Hvem blir tilbudt en samtale?

Alle over 75 år vil bli kontaktet å få tilbud om samtale. Du bestemmer selv om du ønsker å ta imot tilbudet, og hvor du ønsker at samtalen skal finne sted. Vi kommer gjerne hjem til deg, men samtalen kan også foregå i et av kommunens lokaler.
Tilbudet gis ikke til innbyggere som mottar kommunale helse- og omsorgstjenester, fordi disse allerede har kontaktpersoner i kommunen.

Hva er hensikten med samtalen?

• Å gi personlig veiledning knyttet til enkle tiltak som du kan gjøre for å bedre eller bevare din funksjon og helse
• Å lytte dersom du har utfordringer du ønsker å drøfte
• Å oppmuntre til å fortsette med gode og aktive vaner
• Å informere om aktiviteter og tilbud i Farsund kommune

Hva snakker vi om?

Samtalen er fortrolig- den du snakker med har taushetsplikt. Samtalen har fokus på det som er viktig for deg.

Samtaleemner kan for eksempel være:
Din hverdag, helse, mosjon, kosthold, nettverk, interesser/aktiviteter og muligheter for deg å delta i frivillig arbeid, bolig, sikkerhet i hjemmet og teknologi m.m.

Et helsefremmende hjemmebesøk kan ikke tildele deg tjenester, men kan videreformidle informasjon og svare på spørsmål.