Startlån og tilskudd

For noen kan det være vanskelig å etablere seg på boligmarkedet. Startlån kan være en inngangsmulighet til boligmarkedet for husstander som ikke får vanlig boliglån eller som har vanskeligheter med å bli boende i boligen sin.

Startlån er en låneordning som behandles i kommunene. Husbanken finansierer ordningen, Farsund kommune følger Husbankens retningslinjer for hvordan startlånsordningen skal brukes.

Ta derfor kontakt med kommunen du har tenkt å kjøpe bolig i for råd og veiledning.

Betingelser

Det er ikke krav om egenkapital for å få startlån, men du må kunne betjene startlånet ved siden av alle andre utgifter. Har du lav inntekt kan startlånet kombineres med tilskudd og/eller bostøtte.

Ved usikkerhet knyttet til fremtidig inntektssituasjon og hvor lenge det kan være aktuelt å bli boende i boligen, kan leie av bolig være et godt alternativ.

På Husbankens nettsider finner du god informasjon om ordningen

Noen kommuner kan ha egne retningslinjer for tildeling av startlån. Sjekk med aktuell kommune.

Vakttelefoner