Borgerlig vielse

Farsund kommune gjennomfører vielser fredager mellom kl. 11:00 - 14:00 og enkelte lørdager (i 2018: 26. mai, 23. juni, 7. juli og 11. august). Det legges ikke opp til vielser på såkalte røde dager, ei heller på "inneklemte" dager.

Farsund kommune tilbyr vielser også til brudepar som er bosatt i andre kommuner.

Vielser i kommunal regi (fredager) finner sted i formannskapssalen på Husan (Farsund rådhus). Det åpnes for at vielser kan finne sted annet sted etter særskilt avtale med vigsler. Det forutsettes at kostnader ved et annet vielsessted dekkes av brudeparet.

Farsund kommune tar ikke betalt for vielser som avholdes innenfor normal arbeidstid og på Farsund rådhus. For vielser utenfor normal arbeidstid inkludert lørdager, og for vielser ved annet vielsessted enn Farsund rådhus, betales et gebyr på kr. 1.000,-.

Vigslere i Farsund kommune:

Arnt Abrahamsen, ordfører
Torrey Skeibrok, varaordfører
Jorunn Syvertsen, formannskapssekretær

Kontakt:

Avtale om borgerlig vielse gjøres med henvendelse til Farsund kommune på e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller på telefon 976 75 187 (Jorunn Syvertsen)

Erklæring og attester:

Før dere gifter dere, må Skatteetaten sjekke om dere oppfyller vilkårene for å inngå ekteskap, såkalt prøving av ekteskapsvilkår. Fra juni 2018 kan du søke om prøving av ekteskap digitalt.

Det betyr at dere logger dere inn på skatteetaten.no og oppgir en del opplysninger. Behandlingstiden kan være inntil tre uker dersom det er behov for manuell oppfølging, så vær ute i god tid, men likevel ikke mer enn fire måneder før bryllupet skal stå. En prøvingsattest er kun gyldig i fire måneder, fordi opplysningene dere oppgir må være ferske.

Alle spørsmål knyttet til prøvingen må rettes til folkeregisteret ved ditt regionale skattekontor. Endelig vielsesattest vil bli ettersendt av folkeregisteret.

pdfPlanlegger_dere_bryllup_-_informasjon_fra_Skatteetaten.pdf

Her finner du skjema og veiledning: Skatteetaten.no

Hvordan foregår seremonien?

Brudefolk, forlovere og gjester bør møte opp 10 - 15 minutter før avtalt tid for vielse (oppmøtested avtales nærmere med den som skal vie dere). Brudeparet må vise legitimasjon før seremonien starter, gyldig legitimasjon er pass, førerkort eller bankkort med bilde og personnummer. Asylsøkerbevis godtas ikke som legitimasjon.
Det skal være to vitner til stede under seremonien. Dette er vanligvis forloverne, men det kan også være to andre myndige personer.

Hvis en av dere er fremmedspråklig, må dere på forhånd avtale hvilket språk som skal brukes under seremonien. Vielsen kan skje på norsk eller engelsk, for andre språk må dere selv sørge for kvalifisert tolk.

Seremonien varer vanligvis i 10 - 15 minutter. Selve vielsen foregår ved at viglseren leser en fastsatt tekst for borgerlig vielse. Deretter blir dere spurt om dere vil ha hverandre til ektefeller. Så erklærer vigsleren dere som ektefolk. Til slutt undertegner dere, vitnene og vigsleren vielsesprotokollen.
Endelig vielsesattest vil bli ettersendt av folkeregisteret. Hvis dere ønsker å utveksle ringer, må dere gi beskjed på forhånd, gjerne når dere bestiller tid for vigsel. Dere kan også gi beskjed til vigsleren før seremonien starer. Ringene settes på når vigsleren har erklært dere som ektefolk.

Dere kan gjerne ha musikk eller diktlesning under seremonien. Gi beskjed på forhånd om dette. Vigsleren kan også stå for diktlesning dersom dette er ønskelig.

Fotografering og filming kan skje under og etter seremonien i forståelse med brudeparet.

Besøksadresse:

Postadresse: