Influensavaksinering i Farsund 2020

Årets influensavaksine for sårbare grupper og helsepersonell med pasientkontakt er nå kommet.
Vaksine blir tilbudt til følgende risikogrupper:
• Gravide etter 12. svangerskapsuke (2. og 3. trimester). Gravide i 1. trimester med annen tilleggsrisiko
• Alle fra fylte 65 år
Barn og voksne med:
• diabetes type 1 og 2
• kronisk luftveissykdom, hjerte- og karsykdom, leversvikt eller nyresvikt
• kronisk nevrologisk sykdom eller skade
• nedsatt immunforsvar
• svært alvorlig fedme (KMI over 40)
• annen alvorlig og/eller kronisk sykdom der influensa utgjør en alvorlig helserisiko, etter individuell vurdering av lege
Andre:
• Helsepersonell som har pasientkontakt
• Husstandskontakter til immunsupprimerte pasienter
• Svinerøktere og andre som har regelmessig kontakt med levende griser.
Pris:
Du må betale en egenandel på kr 50,00 hvis du ikke har frikort. Dersom vaksinen settes i forbindelse med en vanlig konsultasjon, så kommer vanlig egenandel for dette i tillegg.

Annen type vaksine til personer i institusjon, omsorgsbolig og evt. 80 år eller eldre:
Beboere i sykehjem og omsorgsboliger evt. 80 år eller eldre, vil få tilbud om en annen type influensavaksine (Fluad) som er ventet inn i desember.

Tilgang på vaksine for personer utenom risikogrupper etter 1. desember:
Fra 1. desember kan personer utenom spesielle målgrupper, som ønsker influensavaksine, bestille dette på resept så lenge apotekene kan skaffe.

Timebestilling for vaksinering er obligatorisk:
Alle som er ovennevnte målgrupper, kan nå ta kontakt med sin fastlege for avtale om vaksine. Det blir ikke noe «drop-in» tilbud om vaksinering p.g.a. Covid-19 epidemien.

Farsund 16. oktober 2020
Ann-Margret Haaland