Skriftstørrelse

Hopp til her

Psykologi på Instagram

Kommunepsykolog Maria Abrahamsen Østhassel går nye veier for å nå ut til ungdommen i disse korona-tider.

- Jeg har opprettet kontoen «psyktdeg» for å nå ungdommen med informasjon, tips og råd om ting man kan gjøre for å ivareta sin psykiske helse, forteller Maria.
Kommunepsykologen vår vil by på seg selv, slik som i denne videoen her https://youtu.be/ou5KpLuVDrI, og bruke humor og egen tilkortkommenhet for å få ungdommen til å lytte.

Koronasituasjonen fører med seg en rekke risikofaktorer og feller som det er lett å gå i. Særlig for ungdom, men også for folk flest. Maria er klar på at hun selv aldeles ikke er noe prakteksempel på sunn livsførsel. De siste ukene har hun mer enn en gang fått merke hvor vanskelig det er å gjøre det som er lurt for seg selv.

- Jeg må ofte ta meg selv i nakken, for å ikke skli ut og bli plaget av psykisk uro. Og det er helt normalt. Jeg håper Instagram-brukeren kan være en kanal for å vekke interesse og engasjement blant ungdommene våre i Farsund kommune, og kan bistå dem i en ellers vanskelig tid som de ikke er like lette å få øye på, sier Maria.

Det kan være vanskelig for voksne og foreldre å veilede ungdom uten å bli oppfattet moraliserende, irriterende eller risikere å skyve dem bort. Da kan det være lettere å lytte til gode råd fra en utenforstående.

Maria Abrahamsen Østhassel

  • Last updated on .

Besøksadresse

Åpningstider mandag - fredag: kl. 8-15
Brogaten 7, 4550 Farsund

Postadresse

Farsund kommune
postboks 100, 4552 Farsund

Kommunenummer: 4206
Organisasjonsnummer: 964 083 266

Kontakt oss

Telefontid mandag - fredag: kl. 8-15
Sentralbord: 38 38 20 00

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Om nettstedet

Ansvarlig redaktør: Rådmann Ståle Manneråk Kongsvik
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Personvern og informasjonskapsler

Følg oss

Logg inn

Logg inn