• Hjem
  • Om oss
  • Nyhetsarkiv

Telemedisinsk oppfølging av innbyggere med korona og med symptomer på korona - publisert 25.3.2020 kl. 16:20

Farsund kommune har besluttet å ta i bruk avstandsoppfølging av pasienter med mistenkt, og bekreftet koronainfeksjon via telemedisin. Dette gjøres via en nettløsning (app) der pasientene registrerer seg og sender inn oppdatert informasjon om sykdomsutviklingen til en sykepleier ved Telemedisinsk senter.

Farsund kommune mener dette er et viktig og bra tiltak i oppfølgingen av den enkelte, ressurssparende og ikke minst så gir det den enkelte pasient en trygghet i forhold til sykdommen.

Sykepleierne vil gi råd og veiledning til pasientene underveis, dette er testet ut på de første 8 koronapasientene i kommunen og har fungert bra. Ved forrverring av symptomer kommer pasientene i kategori "gult" eller "rødt", når noen går over i "rødt" (betydelig forverring av tung pust, feber over 38,5 osv) kan sykepleierne ringe legevakten for en time på luftveislegevakten uten å gå via fastlege eller legevaktslege. Hvis pasientene kommer i "gult" eller sykepleierne er i tvil blir fastlegen koblet inn.

Både Fædrelandsvennen og Lister har skrevet reportasjer om dette i dag, så har du abonnement kan du gå inn og lese disse på fvn.no og lister24.no

Reportasjene viser sykepleier Miriam Høyland fra hjemmesykepleien som sitter hjemme og følger opp den enkelte med avstandsoppfølging

Bilde fra reportasjen i Fædrelandsvennen Bilde av reportasjen i Lister