Skriftstørrelse

Hopp til her

Avgift ved feiing og tilsyn av fritidsboliger

 Ny nasjonal brannforebyggende forskrift (FOR-2015-12-17-1710) som trådte i kraft i 2016 medfører noen endringer for deg som er eier av fritidsbolig.

Forskriften pålegger kommuner å sørge for at skorsteiner som er i bruk i byggverk blir feiet etter behov. Det betyr at skorsteiner og ildsteder i fritidsboliger skal feies og ha tilsyn på lik linje som vanlige boliger. Det knyttes en avgift opp mot fritidsboligene, på samme vis som i vanlige boliger.Det er kommunen som fastsetter gebyret for feiing og tilsyn av fritidsbolig i sin kommune. Gebyret kan variere fra kommune til kommune, men blir fastsatt ut ifra selvkostprinsippet.

Hyppigheten på feiing og tilsyn av fritidsboliger er behovsprøvd og vurderes på bakgrunn av blant annet sotmengde, fyringsmønster, byggverket og kvaliteten på fyringsanlegget. Brannvesenet Sør IKS er godt i gang med de 13.000 fritidsboligene i eierkommunene Farsund, Hægebostad, Kvinesdal, Lindesnes, Lyngdal og Åseral.

  • Last updated on .

Besøksadresse

Åpningstider mandag - fredag: kl. 8-15
Brogaten 7, 4550 Farsund

Postadresse

Farsund kommune
postboks 100, 4552 Farsund

Kommunenummer: 4206
Organisasjonsnummer: 964 083 266

Kontakt oss

Telefontid mandag - fredag: kl. 8-15
Sentralbord: 38 38 20 00

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Om nettstedet

Ansvarlig redaktør: Rådmann Ståle Manneråk Kongsvik
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Personvern og informasjonskapsler

Følg oss

Logg inn

Logg inn