Skriftstørrelse

Hopp til her
  • Hjem
  • Om oss
  • Nyhetsarkiv
  • Hvordan driftes Lister barnevern under korona (covid-19) pandemien - publisert 19.3.2020 kl. 13:00

Hvordan driftes Lister barnevern under korona (covid-19) pandemien - publisert 19.3.2020 kl. 13:00

Lister barnevern

Barn, unge og foreldre skal få hjelp fra barnevernet også under pandemien. Ansatte er tilgjengelig i ordinær arbeidstid på telefon og epost, og møtevirksomhet gjennomføres hovedsakelig over telefon og videokonferanse.

Verdens helseorganisasjon (WHO) erklærte Korona (Covid-19) som pandemi 11.mars 2020. Pandemi er en omfattende epidemi som omfatter store deler av verden.

Som følge av pandemien vedtok nasjonale myndigheter svært strenge tiltak og stengte blant annet alle skoler og barnehager med virkning fra 12.03.2020.

Hovedformålet i alle nasjonale tiltak er å forebygge og unngå smittespredning.

Barn, unge og foreldre skal få hjelp fra barnevernet også under pandemien, og det gjøres derfor unntak for dagtilbud for barn med særskilte omsorgsbehov. Barn som mottar tiltak fra barnevernet, er i fosterhjem eller som kommunen av andre grunner mener har et særskilt behov skal få tilbud om et dagtilbud fra skolen eller barnehagen de går i.

Vi har derfor hatt en telefonrunde til alle som har tiltak fra oss og oppfordret foresatte til selv å ta kontakt med styrer eller rektor i sin kommune for å be om et dagtilbud. Noen har tatt imot tilbudet, andre har takket nei. Om noen av ulike grunner likevel ønsker tilbudet fra kommunen, er det bare å ta kontakt med styrer/rektor eller oss, så hjelper vi så godt vi kan.

Av hensyn til smittespredning er alle ansatte i Lister barnevern oppfordret til å jobbe på hjemmekontor. Møtevirksomhet gjennomføres derfor hovedsakelig over telefon eller som videokonferanser. Alle ansatte er tilgjengelig i ordinær arbeidstid både på telefon og epost, så det er bare å ta kontakt. Vårt ønske er at vi sammen kan jobbe til det beste for våre barn i Lister.

I den situasjonen vi nå er i må vi prioritere å kontinuerlig ha kapasitet til å beskytte barn som står i akutt fare for å bli utsatt for skade. Ivaretakelse av barn i krise vil her være sentralt.

Vi oppfordrer dere alle til å følge med på informasjon som kontinuerlig blir lagt ut på din kommunes hjemmeside, helsedirektoratets og barne-, ungdoms- og familiedirektoratets (Bufdir) hjemmesider.

Vi minner også om:
Alarmtelefonen for barn og unge: 116 111.
Foreldresupport telefon: 116 111.
Barnevernsvakt telefon: 38 07 54 00.
Dersom du ikke har kontaktinformasjon til din kontaktperson hos oss, kan du ringe oss på telefon: 38 38 20 00.

Med hilsen enhetsleder Bodil Waage Glomsheller.

  • Last updated on .

Besøksadresse

Åpningstider mandag - fredag: kl. 8-15
Brogaten 7, 4550 Farsund

Postadresse

Farsund kommune
postboks 100, 4552 Farsund

Kommunenummer: 4206
Organisasjonsnummer: 964 083 266

Kontakt oss

Telefontid mandag - fredag: kl. 8-15
Sentralbord: 38 38 20 00

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Om nettstedet

Ansvarlig redaktør: Rådmann Ståle Manneråk Kongsvik
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Personvern og informasjonskapsler

Følg oss

Logg inn

Logg inn