Skriftstørrelse

Hopp til her

Luftveislegevakten er åpen - publisert 18.3.2020 kl. 08:00

Luftveislegevakten er åpnet

Lørdag kveld kom beskjeden om at Farsund måtte opprette luftveis-legevakt. Tirsdag klokka 14:00 ble de første pasientene undersøkt i Alcoahallen.

Det har vært et enormt løft for oss, men nå mener jeg at vi har opprettet en midlertidig legevakt som holder en tilstrekkelig standard til å gi trygg behandlig, sier kommuneoverlege Ann-Margret Haaland.

Det har vært intens aktivitet i Alcoaparken i de 69 timene som gikk fra avgjørelsen var tatt og til legevakten åpnet.
Nylagede skilt loser tilreisende gjennom kryss og rundkjøringer helt frem til Alcoaparken. Pasienter blir møtt av frivillig vaktpersonell. De som har ringt legevakten på forhånd blir bedt om å sitte i bilen og vente til de blir hentet. Folk uten avtale blir sendt hjem. Ingen kan komme uanmeldt og møte lege eller få tatt korona-prøver.

Det er ingen andre enn helsepersonell og pasienter som får komme inn på legevakten. Hovedregelen er at pårørende må sitte i bilen og vente til konsultasjonen er over. Det er også satt opp et eget telt der det blir tatt prøver. Dette for å unngå smitte inn på legevakten.

Vi må være forberedt på at trykket kan bli stort. Vi gjør alt vi kan for å få rutinene på plass, men regner med at vi må gjøre justeringer undervis, sier kommuneoverlegen.

Det er fortsatt mulig å kjøre til Alcoaparken for å gå på tur, bare man følger vaktenes anvisning og parkerer på de plassene som ikke er holdt av til legevakten.

Kommuneoverlegen på plass i de nye legevaktlokalene

Nye skilter må på plass for å vise vei

Husk å vent i bilen til du blir kalt inn

Trafikken må dirigeres

En velfortjent matpause for sykepleierne ved luftveislegevakten - foto: Farsund kommune

  • Last updated on .

Besøksadresse

Åpningstider mandag - fredag: kl. 8-15
Brogaten 7, 4550 Farsund

Postadresse

Farsund kommune
postboks 100, 4552 Farsund

Kommunenummer: 4206
Organisasjonsnummer: 964 083 266

Kontakt oss

Telefontid mandag - fredag: kl. 8-15
Sentralbord: 38 38 20 00

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Om nettstedet

Ansvarlig redaktør: Rådmann Ståle Manneråk Kongsvik
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Personvern og informasjonskapsler

Følg oss

Logg inn

Logg inn