Skriftstørrelse

Hopp til her

Kan jeg bli på hytta? - publisert 16.3.2020 kl. 18:42

 hytteforbud

Mange er usikre på reglene for opphold i fritidsbolig. Fasit er; flytt fra hytta og hjem til kommunen der du er folkeregistert. Farsund kommune har ikke lov til å gi dispensasjon fra denne regelen

Forbudet mot opphold på fritidseiendom utenfor egen kommune har relevans for to grupper: De som ikke er hjemmehørende i Farsund, men som har hytte her, og de som bor i kommunen men som har hytte et annet sted. Beskjeden til begge grupper er kort og godt: Reis hjem!

Vi fant følgende friske formulering på Stavanger kommune sin facebookside, og drister oss til å gjengi den her:

«…dere er på reise, og reiser øker smittefaren. Og dere er på et sted som er dimensjonert for å hjelpe sin egen befolkning. Så, nå er beskjeden fra nasjonale helsemyndigheter at vi skal reise minst mulig, unntatt å komme oss hjem fra hyttene.
God tur hjemover!

I kommentarfeltet bruker vi ikke tid på å diskutere detaljer og pirk. Vi sletter det usaklige. Og vi som ikke dro på hytta bidrar til dugnaden ved å la være å skrive sinte ord om at de trodde det var greit å dra.»

Vi har hentet dette fra Lovdata for de som vil ha forskriften i klartekst. Kommunen har altså ikke hjemmel for å gi dispensasjon.

I går (15. mars) kom regjerningen med «Forskrift om karantene, isolasjon og forbud mot opphold på fritidseiendommer mv. i anledning utbrudd av Covid-19»

§ 5.Forbud mot opphold på fritidseiendom i annen kommune enn hjemstedskommunen
Personer som har fritidseiendom i annen kommune enn der vedkommende er folkeregistrert, forbys å ta opphold på denne. Strengt nødvendig vedlikehold eller tilsyn som er nødvendig for å avverge store materielle skader tillates.

§ 6.Straff
Forsettlig eller grovt uaktsom overtredelse av bestemmelser i denne forskriften, straffes med bøter eller fengsel inntil 6 måneder, jf. smittevernloven § 8-1.!

Enda mer informasjon finner du her.

https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/regjeringen-kan-forby-opphold-pa-fritidseiendommer-og-fastsetter-tydelige-regler-for-karantene-og-isolasjon/id2693647/

  • Last updated on .

Besøksadresse

Åpningstider mandag - fredag: kl. 8-15
Brogaten 7, 4550 Farsund

Postadresse

Farsund kommune
postboks 100, 4552 Farsund

Kommunenummer: 4206
Organisasjonsnummer: 964 083 266

Kontakt oss

Telefontid mandag - fredag: kl. 8-15
Sentralbord: 38 38 20 00

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Om nettstedet

Ansvarlig redaktør: Rådmann Ståle Manneråk Kongsvik
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Personvern og informasjonskapsler

Følg oss

Logg inn

Logg inn