Skriftstørrelse

Hopp til her

Medisinsk knutepunkt i Farsund - oppdatert 15.3.2020 - kl. 08:47

Farsund kommune må være klar med en midlertidig luftveis-legevakt i Alcoahallen innen tirsdag morgen. Dette er et helsetilbud for et område med knapt 40.000 innbyggere.

Øystein Mikalsen
-Vi opplever en voldsom dugnadsvilje nå. Det er mange som har meldt seg som frivillige, og søndag morgen jobbes det å registrere alle som har tatt kontakt med kommunen og stilt seg til disposisjon.

Foranledningen for den største helsedugnaden i Farsunds historie e at Sørlandet sykehus avdeling Flekkefjord har ikke lokaler som kan brukes til å ta imot personer med luftveisplager på en helsefaglig forsvarlig måte. Derfor må Farsund kommune må rigge en midlertidig luftveislegevakt for pasienter i et område med knapt 40.000 innbyggere. Vi må være oppe og gå allerede tirsdag. Alcoahallen er valgt som lokasjon for denne midlertidige legevakten for innbyggerne i Farsund, Kvinesdal, Flekkefjord, Lyngdal sør, Lund og Søndre Sokndal. Det jobbes nå med å identifisere kommunalt ansatte som kan hjelpe helsepersonell i driften av legevakten. I tillegg må frivillige på banen for å avhjelpe med trafikkdirigering, forpleining etc.
Søndag formiddag var kommunen i full gang med å forberede den største helsemessige utfordringen Farsund noengang har hatt.
– Dette er en stor utfordring, men vi er nødt til å rigge en løsning som har kapasitet og fleksibilitet, og som kan bli langvarig, sier kommuneoverlege Anne Margrethe Håland.

Kommuneoverlegen i Alcoahallen

Kommunen forbereder Alcoahallen til medisinsk knutepunkt

  • Last updated on .

Besøksadresse

Åpningstider mandag - fredag: kl. 8-15
Brogaten 7, 4550 Farsund

Postadresse

Farsund kommune
postboks 100, 4552 Farsund

Kommunenummer: 4206
Organisasjonsnummer: 964 083 266

Kontakt oss

Telefontid mandag - fredag: kl. 8-15
Sentralbord: 38 38 20 00

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Om nettstedet

Ansvarlig redaktør: Rådmann Ståle Manneråk Kongsvik
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Personvern og informasjonskapsler

Følg oss

Logg inn

Logg inn