Skriftstørrelse

Hopp til her

Oppdatert informasjon om Korona 10.3.2020

Vi har i dag fått bekreftet 8 tilfeller av Korona-smitte i Farsund kommune.
Alle tilfellene er knyttet til utenlandsreiser i Mellom-Europa. Alle som har fått påvist Korona-virus pr. 10. mars er kontaktet og har fått instruksjon om hvordan de og familien skal forholde seg. Vi er også glad for at vi fikk negative prøvesvar som gjorde det mulig for oss å oppheve karantenen som har vært på Farsund barneskole og Vanse barneskole.

Vi har iverksatt smitteoppsporing i de tilfellene der dette er anbefalt. Dette arbeidet er påbegynt tirsdag kveld og fortsetter til vi har oversikt.

Vi benytter anledningen til å minne folk på å overholde nøye håndvask og hostehygiene. Vi forholder oss også til den nye anbefalingen fra Folkehelseinstituttet om å avlyse større arrangement.

Publikum som mistenker at de kan være smittet skal primært kontakte fastlege evt. legevakt for å få vurdert om de skal testes eller være i karantene.

Vi oppfordrer innbyggere som er satt i isolasjon eller karantene om å lese informasjonen som ligger på Folkehelseinstituttets temaside og forholde seg til denne. Vi forutsetter at folk opptrer ansvarlig og overholder ilagt karantene eller isolasjon av hensyn til allmennheten.

Folkehelseinstituttet har definert 3 nivåer av smitteklassifisering:

Bekreftet smittet – isolasjon
Mennesker som har vært i nærkontakt med smittet person - hjemmekarantene
Mennesker som har vært i miljøet rundt nærkontaktpersoner til smittet person – Lavrisiko-kontakter (se oppfølging av lavrisikokontakter)

Det vises for øvrig til www.fhi.no og deres kontakttelefon 815 55 015. 


Ann-Margret Haaland
kommuneoverlege 

 

 

  • Last updated on .

Besøksadresse

Åpningstider mandag - fredag: kl. 8-15
Brogaten 7, 4550 Farsund

Postadresse

Farsund kommune
postboks 100, 4552 Farsund

Kommunenummer: 4206
Organisasjonsnummer: 964 083 266

Kontakt oss

Telefontid mandag - fredag: kl. 8-15
Sentralbord: 38 38 20 00

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Om nettstedet

Ansvarlig redaktør: Rådmann Ståle Manneråk Kongsvik
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Personvern og informasjonskapsler

Følg oss

Logg inn

Logg inn