Eiendomsskatt - klagebehandling

Innen fristen gikk ut 16.april har vi mottatt en hel del henvendelser og klager på eiendomsskattetakstene. Det vil ta noe tid å behandle alle. Noen klager kan avgjøres av eiendomskattekontoret, mens andre blir lagt fram til behandling for sakkyndig nemnd og klagenemnda for eiendomsskatt.
Foreløpig beregnet saksbehandlingstid er generelt 3 måneder.

Sakkyndig nemnd for eiendomsskatts vedtak - 09.04.2019:

Sakkyndig nemnd for eiendomsskatt tar henstillingen i punkt 1- 5 fra formannskapet til følge i klagebehandlingsperioden:

1. Næringstakstene gjennomgås av nemnda og vurderes mot forsiktig anslått markedsverdi.
  2. Eiendommer med delt bruk mellom næring og bolig, gjennomgås og deles i en boligdel og en næringsdel.
  3. Taksering av seksjonerte bygg gjennomgås mot de faktiske forhold i sameiene.
  4. Båthus i båthavnene gjennomgås for å sikre likebehandling og riktig verdivurdering.
  5. Eiendomsskattekontoret gis fullmakt til å treffe vedtak i klagesaker der grunnlaget for klagen består av rene fakta feil som uriktig antall m2 eller lignende