Årets TV-aksjon: Nå er det hennes tur

"TV-aksjonen NRK 2019 går til CAREs arbeid for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. TV-aksjonen skal gi kvinner mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt. Årets aksjon går av stabelen søndag 20. oktober.

Kvinner og barn rammes hardest av fattigdom, og kvinner har ikke de samme mulighetene og rettighetene som menn. I utviklingsland er kun én av ti landeiere kvinner, og 104 land har lover som forbyr kvinner å ta enkelte jobber. Med årets TV-aksjon skal vi gjøre noe med dette, slik at kvinner får mulighet til å skape et bedre liv for seg selv og sin familie.

CARE skal gi minst 400 000 kvinner mulighet til å starte egen bedrift, få egen inntekt, starte egne spare- og lånegrupper, og få en stemme i politikken og i lokalsamfunnet. Når vi gir kvinner disse mulighetene gir det ringvirkninger for 1,5 millioner mennesker i noen av verdens fattigste land. Kvinner gir tilbake til familien og lokalsamfunnet. Likestilling er ikke bare viktig for kvinnen selv, men også for å redusere fattigdom lokalt og nasjonalt.

TV-aksjonsmidlene går til CAREs arbeid i ni land: Niger, Mali, Den demokratiske republikken Kongo, Burundi, Rwanda, Myanmar, Afghanistan, Jordan og Palestina.

CARE er en global bistandsorganisasjon som jobber for å redde liv, bekjempe fattigdom og oppnå sosial rettferdighet.
Lær mer om CAREs arbeid her. "

(Fra https://www.blimed.no)

Årets TV-aksjonskomite representert ved Øystein Mikalsen (Frivilligsentralen), Nina Hansen (administrasjonen), Randi Lohndal Frestad (Kirkelig Fellesråd), Jostein A. Kydland (utvalg for oppvekst og kultur) og leder av komiteen ordfører Arnt Abrahamsen (formannskapet). I tillegg er Anija M. Wormsen (utvalg for helse og omsorg), Monica Stenevik Tveit (Sparebanken Sør) og Farsund ungdomsråd med i komiteen.
Foto: Farsund kommune.

Bli bøssebærer.
100 000 frivillige bøssebærere besøker landets 2,3 millioner husstander på selve aksjonsdagen. Det gjør TV-aksjonen til verdens største dugnad.

Meld deg på du også på: http://www.blimed.no eller ring 994 40 215 / 38 38 20 00.