Skriftstørrelse

Hopp til her

Oppfordring til klipping av vegetasjon i avkjørsler og mot offentlig vei

Nå er det skolestart og viktig at alle bidrar til en trygg start for barna våre. Vi ber deg som grunneier om å klippe vegetasjon på din eiendom som brer seg ut i offentlig vei eller vegetasjon som hindrer nødvendig sikt i avkjørsler eller kryss. Klipping av busker og hekk

Vårt ønske er at våre gater og veier skal være tryggest mulig for både barn og voksne, harde og myke trafikanter. Klipping av busker og hekker mot offentlig vei er viktig for å gi nødvendig sikt og framkommeligheten på vei og fortau.

Veglovens § 31 og 43 forteller om grunneiers ansvar for å opprettholde sikt. Samme veglov gir kommunen anledning til å klippe vegetasjon som henger ut i offentlig vei.

§ 31.Tre, busker og annen plantevekst innafor byggegrenser som er fastsette i eller med heimel i § 29, kan påbydast borttatt eller skorne ned i den mon det blir funne naudsynt av omsyn til ferdsla eller vegvedlikehaldet.

Les mer i brosjyren nedenfor.

pdfKlipping av hekk og busker

  • Last updated on .

Besøksadresse

Åpningstider mandag - fredag: kl. 8-15
Brogaten 7, 4550 Farsund

Postadresse

Farsund kommune
postboks 100, 4552 Farsund

Kommunenummer: 4206
Organisasjonsnummer: 964 083 266

Kontakt oss

Telefontid mandag - fredag: kl. 8-15
Sentralbord: 38 38 20 00

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Om nettstedet

Ansvarlig redaktør: Rådmann Ståle Manneråk Kongsvik
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Personvern og informasjonskapsler

Følg oss

Logg inn

Logg inn