Enhetsleder/ rektor ved Lista ungdomsskole

Enhetsleder/rektor ved Lista ungdomsskole

Ønsker du en spennende og interessant jobb i skolen? Da kan denne jobben være midt i blinken for deg. Ved Lista ungdomsskole i Farsund kommune søker vi nå etter enhetsleder/rektor for skoleåret 2019/2020. Stillingen kan etter endt vikariat bli lyst ut som fast stilling.

Farsund er en kommune med ca. 9 700 innbyggere. Kommunen er en kystkommune og har en sterk historisk og næringsmessig tilknytning til havet. Kommunen har en rekke store og mellomstore industribedrifter og er i tillegg Agders største jordbrukskommune. Det satses på skole i Farsund.

I Farsund kommune har vi fem kommunale skoler på grunnskolenivå med omtrent 1200 elever. Av disse er tre av skolene 1. til 7. -skoler og to 8. til 10. -skoler. Det er et godt samarbeid mellom skolene.

I Farsundskolen jobber vi nå med følgende satsinger: læringsmiljø, ledelse, grunnleggende ferdigheter og samarbeid (foreldresamarbeid, samarbeid om overganger og tverrfaglig samarbeid – BTI).

Lista ungdomsskole er en tre-parallell ungdomsskole beliggende ved Listahallen i Vanse. Skolen har ca. 180 elever og et personale på 40 ansatte. Det er en ledelsesressurs på 200% ved skolen fordelt på rektor og undervisningsinspektør samt merkantilressurs. Skolebygget ble rehabilitert i 2013 og fremstår nå som et fint og moderne skolebygg.

Lista ungdomsskole har de siste årene arbeidet mye med relasjonskompetanse, klasseledelse og Vurdering for læring (VFL) og lesekompetanse hos elevene.

------------------------------------------------------------------------------------------

Ved Lista ungdomsskole er det nå ledig et 100% vikariat som enhetsleder/rektor i perioden 01.08.2019 til 31.7.2020. Stillingen kan etter endt vikariat bli lyst ut som fast stilling.

Som enhetsleder søker vi deg som:

• Ønsker å være leder og pedagogisk inspirator
  • Har god innsikt i økonomi- og personalforvaltning
  • Har godt humør, pågangsmot og er utviklingsorientert
  • Er god på samarbeid og kommunikasjon
  • Har stor arbeidskapasitet, er ansvarsbevisst og kan jobbe selvstendig innenfor egne ansvarsområder
  • Har kunnskap om, og interesse for, å arbeide med skoleutvikling både på egen skole og på kommunenivå
  • Har evne til å motivere, støtte og veilede personalet i arbeidet for å skape et godt lærings- og arbeidsmiljø
  • Har gode analytiske evner og gode datakunnskaper
  • Er systematisk og ryddig i ditt arbeid
  • Er fleksibel og har evne til å ta gode beslutninger i en hektisk hverdag
  • Har høye ambisjoner på elevenes og skolens vegne

Arbeidsoppgaver hos oss vil blant annet innebære:

• Planlegging og drift av skolen, herunder ansvar for elever, personale og økonomi
  • Drive pedagogisk utviklingsarbeid
  • Oppfølging og veiledning av ansatte

Ønskede kvalifikasjoner:

• godkjent utdanning for tilsetting og undervisning i grunnskolen
  • tilleggsutdanning i skoleledelse er ønskelig
  • erfaring fra personalledelse
  • undervisningspraksis fra grunnskolen, fortrinnsvis ungdomstrinnet
  • god kunnskap om lovverk innenfor arbeidsområdet
  • god evne til samarbeid og kommunikasjon
  • resultatorientert, med fokus på måloppnåelse og videreutvikling

Personlig egnethet vil bli tillagt stor vekt.

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju og søker kan i forbindelse med intervjuet bli bedt om å gjennomgå en personlighetstest. Ved tilsetting må det framlegges politiattest.

Arbeidstakere ansettes i kommunen på de vilkår som til enhver tid fremgår av gjeldende lover, reglement og tariffavtaler. Det vil bli utarbeidet en egen lederavtale i tillegg til arbeidsavtalen.

For nærmere informasjon om stillingen kan det tas kontakt med kommunalsjef Lena Rannestad Kloster på tlf. 47 90 24 31.

Søkere oppfordres til å søke elektronisk, søknadsskjema finner du i høyre kolonne.

Kopi av dokumentasjon på vitnemål og praksis medbringes til eventuelt intervju. Søkere kan bli offentliggjort (offentlig søkerliste).

NB! Hovedregelen i offentlighetsloven er at stillingssøkere skal være offentlige, jmf. § 25 i Offentleglova.
Dersom søknaden ikke ønskes offentliggjort må dette begrunnes. Farsund kommune praktiserer meroffentlighet og vil foreta en konkret vurdering av søkers anmodning om fritak vurdert opp mot de hensyn som taler for offentlighet. Det må foreligge særskilte omstendigheter for at en søknad kan unntas fra offentlighet. Dersom anmodningen om unntak ikke blir tatt til følge vil søker bli varslet om dette.

Søknadsfrist: 01.05.2019

Vakttelefoner