Skriftstørrelse

Omtaksering av eiendomsskatt

Artikkelindeks

Eiendomsskatt

Generell informasjon

Om eiendomsskatt

Eiendomsskatten er hjemlet i lov om eigedomsskatt til kommunane, også kalt eiendomsskatteloven. Loven gir kommunene mulighet til å beskatte faste eiendommer i kommunen med en skattesats på 2-7 ‰.
Skattegrunnlaget som brukes til å fastsette skatten, er verdien (sannsynlig salgspris på takseringstidspunktet) av eiendommen, satt ved alminnelig taksering ved innføring av skatten. Hvert 10. år, men senest 3 år etter dette, skal det utføres ny alminnelig taksering av eiendommene, for å ta hensyn til endringene i verdi på eiendommene i perioden.
Mellom hver alminnelige taksering kan kommunen velge å øke skattegrunnlaget ved en såkalt kontorjustering på inntil 10% pr år, for å ta hensyn til eventuelle økninger i verdi.

Eiendomsskatt som kommunal inntekt

I Norge har det vært mulig for kommunene å skrive ut eiendomsskatt i over 100 år. Eiendomsskatten er den eneste skatten som helt og fullt går til kommunen. Disse inntektene brukes til å sikre de mange viktige tjenestene kommunen gir innbyggerne. Som skole, barnehage, pleie- og omsorgstjenester.

  • Last updated on .

Besøksadresse

Åpningstider mandag - fredag: kl. 8-15
Brogaten 7, 4550 Farsund

Postadresse

Farsund kommune
postboks 100, 4552 Farsund

Kommunenummer: 1003
Organisasjonsnummer: 964 083 266

Kontakt oss

Telefontid mandag - fredag: kl. 8-15
Sentralbord: 38 38 20 00

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Vakttelefoner

Om nettstedet

Ansvarlig redaktør: Rådmann Ståle Manneråk Kongsvik
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Personvern og informasjonskapsler

Følg oss