Skriftstørrelse

  • Hjem
  • Nyheter
  • Hvor mange bever bor i Farsund kommune? Du inviteres til å være med på beverkartlegging i Farsund, høsten 2018. 

Hvor mange bever bor i Farsund kommune? Du inviteres til å være med på beverkartlegging i Farsund, høsten 2018. 

I fjor åpnet kommunen for fri jakt på bever. Kommunen vedtok samtidig at forvaltningen av beverbestanden skulle være bærekraftig. Det har medført et enklere regelverk for jegerne, samtidig som kommunen må følge bedre med på utviklingen i beverbestanden. Kommunen ønsker derfor å finne ut hvor mange bevere som bor i Farsund. Dette gjøres ved å telle antall bebodde beverhytter som finnes. Vi inviterer alle jegere og andre natur- og friluftsinteresserte til å bli med på å kartlegge beverbestanden i kommunen nå i høst. Vi håper dette er en spennende utfordring for folk som er glad i naturen og som ferdes mye i sine områder. Vi ber spesielt alle jaktlag om å melde inn informasjon om beverhytter i sine områder.

Med en enkel kartløsning kan du registrere dine beverobservasjoner direkte i kartet og dermed bidra til bedre kunnskap om beveren i kommunen. Kartløsningen er selvforklarende, det følger med en brukerveiledning som både forklarer hvordan programmet virker og hva du skal se etter for å bedømme om beverhytten er aktiv eller fraflyttet. Mange nyttige tips om spor og sportegn finner du også i veiledningen. Dine registreringer kan du gjøre hjemme på pc eller ute med smarttelefon. Registreringen er anonym, så du trenger ikke oppgi persondata.
Bruken er enkel og det er meningen at du kan teste det ut på egen hånd. Det er lett å registrere. Du kan slette dine data ved feil. Du vil fort se i kartet om andre har registrert før deg og da er det bare å gå videre. Det er viktig at hele kommunen blir kartlagt, så ser du noen vann og bekker som ikke har noen registreringer, kan du jo legge turen dit en dag.

Prosjektet skal gjennomføres fra oktober og ut året. Dette for å gi en best mulig status for beverbestanden i en bestemt tidsperiode.

Kart og veiledning finner du her:
https://vaf.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=527df4f5bdd843d5ad3f97831efaf27e 
Veiledningen finner du også her:
pdfVeiledning_for_beverkartlegging_i_Farsund.pdf

Tilsvarende kartlegging skal etter hvert gjøres i andre kommuner i fylket og Farsund er pilotkommunen for prosjektet. Det er Vest Agder fylkeskommune som har laget programløsningen og som er kommunens samarbeidspartner i prosjektet.

Om du har noen spørsmål kan du kontakte:
Jan Fredrik Sundt, Farsund kommune, mobil: 902 05 692 epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 
eller
Bård Andreas Lassen, Vest Agder fylkeskommune, tlf.: 38 07 46 21, epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

  • Last updated on .

Besøksadresse

Åpningstider mandag - fredag: kl. 8-15
Brogaten 7, 4550 Farsund

Postadresse

Farsund kommune
postboks 100, 4552 Farsund

Kommunenummer: 1003
Organisasjonsnummer: 964 083 266

Kontakt oss

Telefontid mandag - fredag: kl. 8-15
Sentralbord: 38 38 20 00

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Vakttelefoner

Om nettstedet

Ansvarlig redaktør: Rådmann Ståle Manneråk Kongsvik
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Personvern og informasjonskapsler

Følg oss

Logg inn

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me