• Hjem
  • Nyheter

Ordningen med gratis busskort fortsetter

Kommunestyret bestemte den 21. juni at ordningen med gratis busskort skal fortsette for skoleåret 2018/2019.

Vilkårene er de samme som for skoleåret 2017/2018: Ordningen gjelder kun for heltidsstudenter som tar høyere utdanning i Kristiansand og Stavanger, og evt. andre kommuner som har tilsvarende ordninger, forutsatt at man forblir folkeregistrert i Farsund kommune.

Ingen deltidstudentløsninger omfattes.

Studenter i for eksempel Grimstad omfattes ikke av ordningen, da Grimstad ikke har tilsvarende ordning. Vi kjenner kun til at Bø og Ås har ordningen i tillegg til oss, Kristiansand og Stavanger. Skulle andre ha ordningen, sier dere fra om det i eventuell søknad.

Studenter som er hjemmeboende i Farsund og går på desentralisert fulltidsutdanning omfattes ikke av ordningen.
Høgskolekriteriet: Gjelder universitet og høgskole. Er det usikkerhet rundt status på et studium, innhenter vi bekreftelse fra din skole.

Du kan søke via denne linken:
Du må legge ved bostedsattest og dokumentasjon på betalt semesteravgift på din høgskole/ditt universitet.

Utbetaling vil skje som refusjon på reelle busskortutgifter. Det betyr at du må sende oss dine kvitteringer (vanlig kvittering eller bankutskrift) på de utgifter du har hatt.
Det som dekkes er den månedlige utgift til månedskort/busskort (eller evnt. enkeltbilletter inntil kr 500,- pr mnd)
Utbetalingene vil skje i desember 2018 og juni 2019. Send inn kvitteringer samlet så fort du har kjøpt årets siste kort. Og det samme ved semesterslutt i 2019.

Samtidig videreføres ordningen med tilbudet til dekning av flyttekostnader med inntil kr. 25 000,- til familier med minimum ett barn som melder flytting fra Kristiansand eller Stavanger kommune til Farsund kommune.

Besøksadresse:

Postadresse: