• Hjem
  • Nyheter

Farsund kommune har innført "Opplevelseskortet"

Kontaktinformasjon for Opplevelseskortet:

Enhet for kultur og idrett.

Farsund kommune ønsker at alle barn og unge i kommunen skal ha gode fritidsopplevelser. Derfor har vi innført Opplevelseskortet fra 2018. Tilbudet vil gi barn og unge mulighet til å delta i kultur- og fritidsopplevelser uavhengig av foreldrenes økonomi. I Farsund er det kulturkontoret som har utarbeidet og administrerer kortet. De samarbeider med private aktører og NAV.
Opplevelseskortet ble startet som et privat initiativ av Ann-Kristin Bekkevoll, som hadde opplevd at familier ikke hadde råd til å la barna delta på aktiviteter. Regjeringen har som mål å bekjempe barnefattigdom, og kulturministeren ønsker at Opplevelseskortet skal bli et nasjonalt tiltak. Les mer her.

De som er med i vår kommune i 2018 er:
• Farsund kino
• Flipside skatehall
• Gocartkjøring i Adrenalinparken på Lista
• Paintball-klubben
• Svømmehallen
• MOT (sjørøver-, fotball- og skitur)
• Nordberg fort
• Lista fyr/Lista Fuglestasjon
• Biblioteket

Hvordan får jeg Opplevelseskort?
Det er barn og unge som får kortet. Det er personlig og gjelder for et kalenderår. Sammen med kortet får du også en folder med mer informasjon.
Du kan få opplevelseskort på kulturkontoret eller hos NAV.

Vakttelefoner