Anleggsarbeid i Markeveien

Kommunen skal ha anleggsarbeid i Markeveien mellom Kirkegaten og FBUS (se vedlagt kart) og i Tverrgaten. Lindland maskin er entreprenør. Det skal legges nye vann- og avløpsledninger og nytt fortau. Oppstart er planlagt i denne uken (uke 9) (med værforbehold). Prosjektet vil være fram til juni 2018.

Det blir lagt nye vann- og avløpsledninger, samt nytt fortau i Markeveien. For å få plass til det nye fortauet bygges det 3 nye tørrsteinsmurer og en del stolper og gjerde flyttes. Det blir anlagt nye parkeringsplasser i både Markeveien og Tverrgaten. Til slutt blir det installert nye lysarmatur i stolpene for å få bedre belysning av gaten.

Trafikkavvikling

Anleggsområdet blir stengt i løpet av denne perioden. Hvor det er stengt og når vil variere. I første perioden av arbeidet blir nederste delen av Markeveien stengt. Det er den delen av veien mellom Gabriel Lundsgate og Tverrgaten. Mens det er stengt i denne delen av gaten, er det fortsatt mulig å kjøre ned fra FBUS’side til Tverrgaten og Kirkegaten til sentrum. Etter hvert vil anleggsarbeidet flytte seg mot øverste delen av Markeveien. Da blir hele veien stengt.

Klinkeleet vil være åpen for trafikken til og fra området gjennom hele anleggsperioden. Beboere fra Gabriel Lundsgate og Varbakgaten vil bli varslet per sms når krysset med Markeveien blir stengt og de må kjøre Varbakgaten. Denne stengingen vil være noen dager i oppstart av anleggsperioden.

Kart Markeveien

Vakttelefoner